hypo 19-10-18

Mien en Peer Pompeii 2018

Vaag vanmorgen gewoon als anders eerst gegeten Brinta met melk zonder toevoegingen. Toen even werken 10 uur thuis nog even een snee brood met pindakaas (mijn hypo voor blijven) daarna gaan winkelen. Net na 12u eten 3 broodjes met kibbeling 12:30 hond uitlaten en ik voelde het al in mijn benen zoon slap gevoel ja hoor de voor bode van een hypo. Maar net gegeten… vreemd nu 13:30 is het alweer voorbij Vaag meestal heb ik daar geen last van.

Mien en Peer Pompeii 2018

Maar sinds een paar maanden geleden eet ik geen zoet spul meer op brood. Betekende wel dat ik binnen 1,5 niet meer hoefde te spuiten slik nu nog alleen 4 pillen op een dag 2 voor de suiker en 1 voor een betere werking van dat spul en dan nog een voor mijn cholesterol dat in de familie zit. En het mooiste ik ben 4 kilo afgevallen..? Hoe geen idee maar ik denk door geen zoet meer op brood. Niet dat ik 100% geen zoet meer eet hoor kom maar langs met een stuk appeltaart ha ha en een koekje op zijn tijd lust ik ook wel. Er gaan ook zat dagen voor bij zonder een koekje of zo.
Maar zondags is mijn vertroetel dag  dan eet ik wel een broodje met chocolade pasta en of hagelslag. 

Maar 4 kilo kwijt is netjes voor iemand die altijd te zwaar is geweest. nu ben ik nog 10 centimeter te kort voor mijn gewicht weeg er nu 81. Ik vind 78 een streef gewicht voor mij. minder hoeft niet maar mag wel.
Wat ik ook doe is dat ik in een hele lange tijd s`avond steeds minder op schep op mijn bord of ik denk als ik hem bijna leeg heb van genoeg en geef de rest aan de hond. Moet je niet van een vol bord terug gaan naar een half bord maar gewoon telkens iets minder lijd je ook geen honger. Toen ik pas op mijn eigen woonde is 36 jaar geleden woog ik 105 dat vond ik verschrikkelijk, dus als je het goed bekijkt in 36 jaar 24 kg af gevallen. Afvallen doe je niet snel maar heel langzaam.